De Platenzolder

Mijn eerste singeltjes kocht ik rond mijn 14e. Maurice van Ginderen. Mijn zakgeld werd besteed aan onder andere platen van Bonnie Tyler, Smokie, Suzi Quatro, Status Quo en Abba, er zouden er de jaren erna nog vele honderden volgen. Gewoon bij de Vroom en Dreesman en MU 2000, waar je toentertijd gewoon de hele top 40 op de zwarte schijfjes kon bemachtigen. Iedere week weer. Deze platen werden naast beluisteren met vrienden ook gebruikt voor (toen nog “geheime”) radioshows vanaf een slaapkamer in Roosendaal. Net als de cassettebanden en tapes die daarvoor werden gebruikt. CD’s werden pas later uitgevonden.

Tegenwoordig worden de platen nog steeds gebruikt in de studio van de Platenzolder en zoals de naam al zegt, staan de singles, maxi-singles, elpees en cd’s tegenwoordig op de zolder. De eerst gekochte exemplaren zijn nog steeds aanwezig in de studio. Soms wordt er zelfs muziek van cassette gedraaid, want een cassettedeck huist tegenwoordig ook weer de studio, net als vroeger. De studio is echter wel wat moderner geworden. Er is ook mogelijkheid tot het draaien van CD’s en MP3 bestanden.

Iedere maandag, het hele jaar door, zijn de platen te beluisteren op Universe radio, met iedere week ook een andere “Elpee van de week”. Dit is uiteraard geen nieuwe, maar meestal een exemplaar uit de jaren 70, 80 en 90 van de vorige eeuw. Om 22:00 uur is het steevast tijd voor een leuke conference.

De muziekkeuze:

De keuze is reuze bij De Platenzolder, bijna alles kan voorbijkomen, luisterliedjes, Engelstalig, Nederlandstalig, Pop, Rock, noem maar op. Het gros van de platen komt uit de jaren zeventig en tachtig, maar ook (veel) oudere exemplaren en zelfs splinternieuwe kunnen langskomen.

De Platenzolder: Maandagavond van 21:00-23:00 uur.